Back to business (x3)

Back to business (x3)

Zowel papa, mama áls Hannah moesten vandaag terug naar het “echte” leven: naar het werk, naar de creche.

Eerlijk, ik liet wat traantjes. Ik werd zo triest bij de gedachte dat ik haar nu niet meer meermaals per dag uit bedje kon halen na een deugddoend slaapje: wat zou ik haar big smile en enthousiast op- en neerwippende armpjes missen!

Uiteindelijk stelde volgende berekening me gerust:

– ik heb minstens 10 weken verlof per jaar = +/- 20% van een jaar dat ik H kan zien
– de resterende tijd ben ik 2 op 7 dagen thuis (weekend!) = +/- 25% extra

– de resterende tijd daarvan kan ik nog steeds 15 van de 24 uren bij Hannah zijn (ze is maar van 8u30 tot 17u30 in de creche) = +/-  30% extra

– van de 25% dat ik haar niet kan zien, slaapt ze echter +/- de helft van de tijd

Het komt er op neer dat ik Hannah dus slechts 10% van de tijd moet missen. Dat valt nog mee, vind ik 😉

En Hannah? Zij kwam toe in de creche, keek naar Julie (één van de onthaalmoeders) en stak haar handje uit om over Julies gezicht te aaien. Ze ging gewillig op de schoot en keek mij maar één keer meer (bemoedigend?) aan.

Toen ik haar ‘s avonds ging ophalen: big smile en enthousiast op- en neerwippende armpjes…


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.