Een nacht in het prille leven van Hannah

Een nacht in het prille leven van Hannah

19u: badtijd
“In mijn nakie lig ik nog steeds niet graag, maar in hat badje zelf: leeeeeeeeeuk! Mijn benen gaan steevast de hoogte in. Na een paar minuten begin ik ook altijd aan mama’s vingers te sabbelen. Ik krijg honger van dat badje (en van in mijn blote poepie in de kou te liggen achteraf)!”

19u30 – 21u: nog eens drinken

“Mjammie, nog een lekker borstje drinken! Daarna een half uur rechtzitten om te boeren… Naar mijn slaapkamertje gedragen worden. En dan nóg eens een half uur rechtzitten om te boeren… Ondertussen nu en dan wat huilen omdat ik ongemakkelijk worden. Wat spugen op mijn slab. Wat spugen op mama’s pyjama. Luisteren naar mama en papa die “slaap kindje slaap” zingen. Nog eens een half uur rechtzitten bij papa omdat ik me nog steeds ongemakkelijk voel. Ondertussen luisteren of mama al in slaap valt en begint te snurken”

21u – 23u30: slapen

“In mijn bed gelegd worden door papa. Na 2 minuten beseffen dat ik nog steeds ongemakkelijk ben en kreunen en slikken en ongemakkelijk draaien. Een klein beetje wenen, zodat papa me nog eens rechthoudt voor een boer. Uiteindelijk toch slapen.”

23u30 – 3u30: zelfde ritueel als om 19u30

“Maar eerst wordt mijn pamper wel ververst. Soms doe ik gauw een pipi als mijn pamper af is. Dat vind ik grappig, want dan zeggen mama en papa vuile woorden!
Sowieso krijg ik om 23u30 geen liedjes of zo meer te horen… Mama en papa zijn precies opvallend stil?!”

3u30 – 5u/7u: zelfde ritueel als om 23u30

“Nu legt mama me echter in bed. Ondertussen ben ik de nacht echter een beetje beu! Kunnen we niet een beetje spelen in de plaats? Ik kijk mama met grote ogen en een big smile aan, maar mama heeft precies steeds maar haar ogen toe? Als ik lang genoeg grote ogen trek (en me geregeld eens “laat horen”), komt papa op een gegeven moment naar me toe om beneden te gaan spelen! Joepie, ik ben blij! Het leven is toch eigenlijk veel te kort om lang in bed te blijven, hé…”


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.